«Η Ελλάδα ανακάμπτει, οι μεταρρυθμίσεις καρποφορούν», το ηχηρό μήνυμα Γκουρία

«Μια σειρά μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση αρχίζουν να καρποφορούν καθώς η οικονομική ανάπτυξη αρχίζει να ανακάμπτει», σημειώνει ο γ.γ. του ΟΟΣΑ και διαβεβαιώνει ότι ο Οργανισμός θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άνχελ Γκουρία εμφανίζεται ικανοποιημένος για το ότι έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε μια σειρά θεμάτων, όπως στην ανταγωνιστικότητα και στην παιδεία, με αποτέλεσμα η οικονομία να ανακάμπτει.

Σχετικά με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς (inclusion growth) ο κ. Γκουρία τονίζει ότι πλέον επανεξετάζονται τα παραδοσιακά μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης και τίθεται στο επίκεντρο η ευημερία τον ανθρώπων.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας με στόχο τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, σημειώνει ότι η τελευταία οικονομική έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα περιλαμβάνει ειδικές προτάσεις πολιτικής για μία ανάπτυξη για όλους, αλλά συγχρόνως με τρόπο που θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης της απασχόλησης.

«Αυτές οι πολιτικές θα συμβάλουν στην πιο δίκαιη κατανομή των κερδών από την ανάπτυξη, αλλά συγχρόνως με τρόπο που θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης της απασχόλησης», καταλήγει ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.

πηγή