Η δημόσια εξομολόγηση της Γουλιώτη: Δυσκολεύομαι να εκτεθώ, φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου

Η Στεφανία Γουλιώτη θέλησε να γράψει δύο λόγια στο facebook με αφορμή τον ελεύθερο χρόνο που έχει μένοντας σπίτι για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

«Ανέβασε» στη σελίδα της μια φωτογραφία της κι έγραψε: «Είχα ανάγκη να κάνω την ωραία… Foto by maliakos nikos

Αγαπημένοι φίλοι…

Σε αυτές τις μέρες της περισυλλογής θέλω να εκφράσω μια σκέψη που έχω καιρό και δεν μπορώ να βάλω σε λέξεις..

Η σχέση μου με τα social media.. (θα μου πεις εδώ ο κόσμος καίγεται.. ναι αλλά τώρα έχω ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό…) ..

Η σχέση μου με τα social media είναι ατροφική.

Θαυμάζω όσους με μεγάλη ευκολία εκφράζεστε μέσω αυτών, θα ήθελα ειλικρινά να έχω αυτό το ταλέντο, αλλά δυστυχώς πολύ δύσκολα βάζω σε λέξεις γραπτές αυτό που αισθάνομαι ή σκέφτομαι ή κρίνω.

Δυσκολεύομαι να βάζω τίτλους σε φωτογραφίες , να σχολιάζω την επικαιρότητα κλπ. Ήμουν πολύ κακή σ’αυτό από το σχολείο ακόμα.

Για να ποστάρω κάτι, ιδρώνω και παίρνω το οκ από μίνιμουμ δύο οικείους μου. Ίσως είναι ένας από τους λόγους που κάνω μία δουλειά στην οποία εκφράζομαι μέσα από τα λόγια κάποιου άλλου.

Το ίδιο με τα βιντεάκια. Δυσκολεύομαι να εκτεθώ , φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου, και ειλικρινά θαυμάζω όσους το κάνετε , θα ήθελα να είμαι σας εσάς. Και πάλι ίσως γι’ αυτό διάλεξα μια δουλειά για να κρύβομαι πίσω από υπέροχους ρόλους και μέσα από αυτούς να ξεμυτίζει κάτι από τον εαυτό που ευτυχώς δεν μπορώ να ελέγξω.

Αυτό δε σημαίνει πως απέχω από τα πράγματα, πως δεν συμμετέχω όταν με χρειάζονται κάπου, πως δεν έχω γνώμη , πως φοβάμαι να εκθέσω αυτά που πιστεύω και πως δεν μπορώ να ασκήσω καλή επιρροή σε όποιον το έχει ανάγκη.

Αλλά το κάνω μόνο όταν μου ζητηθεί .. σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο.. . Το κάνω στις συνεντεύξεις μου (όπου εκφράζομαι προφορικά) , στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου που είναι πολύ ευρύ, και κυρίως μέσα από την ίδια τη δουλειά μου. Είμαι λίγο απούσα στα social και αυτό μοιάζει να είμαι απούσα και κοινωνικά. Αλλά δεν είναι έτσι. Τα social είναι ένα ταλέντο που δεν έχω. Έχω άλλα ταλέντα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτά.

Μία σκέψη που ήθελα καιρό να μοιραστώ, και με την άνεση χρόνου που έχουμε τώρα κατάφερα επιτέλους να βάλω σε λέξεις.

Καλή περισυλλογή και υγεία σε όλους!

(Δυσκολεύτηκα πολύ γι’ αυτό το ποστ)».Πηγή: Η δημόσια εξομολόγηση της Γουλιώτη: Δυσκολεύομαι να εκτεθώ, φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μουaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα