Η Γαλλία πούλησε σύστημα συλλογής γεωλογικών δεδομένων στην τουρκική ΤΡΑΟ

Η εταιρεία «TPIC» – που προμηθεύει τον εξοπλισμό στα τουρκικά Πετρέλαια για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις της στην ηπειρωτική χώρα αλλά και την ανατ. Μεσόγειο – αγόρασε από τη γαλλική Sercel ένα νέας γενιάς σύστημα ανίχνευσης και συλλογής γεωλογικών δεδομένων.

Το νέο σύστημα, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει την κρατική εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας να εξελίξει τις έρευνές της στην ηπειρωτική χώρα με πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο της γαλλικής εταιρείας, το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει γεωλογικά στοιχεία, ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Τουρκίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sercel, Εμανουέλ Ντιμπού, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την TPIC για την εμπιστοσύνη τους στον σεισμικό εξοπλισμό της Sercel και για την πρόσφατη επιλογή του νέου μας συστήματος WING. Παρά το πρόσφατο αδιέξοδο λόγω της επιδημίας COVID-19, παραδώσαμε τον εξοπλισμό στους πελάτες μας εγκαίρως. Με το σύστημα WING, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το TPIC θα επιτύχει υψηλή απόδοση έρευνας, συλλέγοντας γεωλογικά δεδομένα υψηλής ποιότητας σε ευρεία ζώνη».

Η Sercel ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1956 και απασχολεί περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους σε 11 χώρες.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι οι Τούρκοι από τον Ιούνιο είχαν μιλήσει για έρευνες σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά», είχε πει σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Διαβάστε περισσότερα