Η απάντηση των ΕΠΟ, UEFA, FIFA στις… ενστάσεις του Ολυμπιακού

Μετά και το «τελεσίγραφο» του Ολυμπιακού στον Λευτέρη Αυγενάκη (υπήρξε και συνάντηση των δυο πλευρών), με το οποίο καλούσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να… «διορθώσει τη διαιτησία ειδάλλως οι «ερυθρόλευκοι» θα αποχωρήσουν από τη Super League 1, έγινε την Παρασκευή (13/12) συνάντηση των αρμόδιων φορέων στη Νιον της Ελβετίας και ακολούθησε απάντησε στις… ενστάσεις των Πειραιωτών.

Στην επίσημη ενημέρωση που δημοσιεύεται στο site της ΕΠΟ και ουσιαστικά φέρει τη σφραγίδα των FIFA – UEFA, γίνεται άμεση καταδίκη της λεκτικής επίθεσης από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη – δεν γίνεται ονομαστική αναφορά αλλά φωτογραφίζεται ξεκάθαρα) στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» προς το πρόσωπο του επιτετραμμένου των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο Χέρμπερτ Χούμπελ μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Συζητήθηκαν οι θέσεις των «ερυθρόλευκων» εναντίον των διαιτητικών οργάνων, αλλά και απέναντι στη λειτουργία και τη διοίκηση της ΕΠΟ και από τις ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές εκφράστηκε η απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο προς την ΚΕΔ όσο και προς τη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος ήταν «παρών» στη συνάντηση.

Επίσης, οι FIFA/UEFA καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα. Ζητήθηκε, μάλιστα, η υποστήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη δεν αναφέρει ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός», είχε πει, πάντως, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Σειρά συναντήσεων οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UEFA στη Νυόν, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA και της UEFA, των διορισμένων εμπειρογνωμόνων τους στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις.

Ο αυξανόμενος αριθμός των δυσφημιστικών δηλώσεων για το ποδόσφαιρο και τους παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες για τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Καμία μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, δεν είναι ανεκτή και απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Τα επόμενα βήματα αξιολογούνται και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Καθοδήγησης, υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).

Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, σε ξεχωριστή συνάντηση που οργανώθηκε με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και εκπροσώπους των UEFA και FIFA έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα.

Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των FIFA και UEFA, αλλά πολύ μικρή πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέχουν τη συναίνεσή τους και δεν επιδείξουν θέληση».

Μαρινάκης στη Superleague: Να τοποθετηθούν οι ομάδες για τις μεταξύ τους σχέσεις

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το «παρών» την Πέμπτη (12/12) στη συνεδρίαση της Superleague και ζήτησε από όλες τις ομάδες να πάρουν θέση στο ζήτημα της συνιδιοκτησίας και των σχέσεων μεταξύ ΠΑΕ στο πρωτάθλημα. «Ό,τι ορίζει ο νόμος», του απάντησαν από τον ΠΑΟΚ. Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων», παρότι υπάρχει απαγόρευση, μέχρι και την ολοκλήρωση της δίκης για τα «στημένα» και τη σύσταση συμμορίας, βρέθηκε στη Super League και ουσιαστικά θέλησε να υπάρχει επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το θέμα που έφερε στο «φως» το ρεπορτάζ του «One Tv» για τη… σύνδεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, βρέθηκε στο προσκήνιο της συνεδρίασης της Superleague, στην οποία συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο «ισχυρός άνδρας» των Πειραιωτών ζήτησε «να τοποθετηθούν οι ομάδες αν συμφωνούν σε σχέσεις μεταξύ των ομάδων σε οποιοδήποτε επίπεδο», γεγονός που δεν συνέβη τελικά.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας τόνισε πως περιμένει το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει αναλάβει την εξέταση του θέματος και υποστήριξε ότι πρέπει «να είναι αμείλικτος ο νόμος», ακόμη κι αν αυτό αφορά υποβιβασμό ομάδας.

Διαξιφισμοί για όσα… ειπώθηκαν για το ματς με την Ξάνθη

Στο ΔΣ της Super League την Πέμπτη (12/12) σημειώθηκαν διενέξεις και για όσα είχαν κυκλοφορήσει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αναβολή.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν σκιές για την αμυντική συμπεριφορά των παικτών της Ξάνθης, στον πρόσφατο αγώνα με τον «Δικέφαλο», ενέργεια που δεν έμεινε αναπάντητη. Ο διάλογος που ακολουθεί έγινε ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ.

«Να μας πουν εδώ που είναι και δύο ποδοσφαιριστές, ο Σαμαράς και ο Πουρσανίδης, έτσι όπως είδαν το ΠΑΟΚ – Ξάνθη αν ήταν φυσιολογική η συμπεριφορά των παικτών της Ξάνθης όταν έφευγε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και ο αμυντικός δεν τον κυνηγούσε» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η απάντηση ήρθε από την πλευρά του ΠΑΟΚ. «Κύριε πρόεδρε αφού μιλάτε για ποδόσφαιρο, να σας ρωτήσουμε αν το πέναλτι που πήρατε χθες με τον Ερυθρό Αστέρα, το έκανε παίκτης της Ξάνθης στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τι θα λέγατε τώρα;».

Για το θέμα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός έχει κάνει σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ.

ΕΠΟ για τα… οικονομικά: Επιστολή – μνημείο ψεύδους, ανακριβειών και κατασκευασμένων πληροφοριών

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση της την Πέμπτη (12/12), η ΕΠΟ πέρασε… αντεπίθεση και απαντά στο θέμα που προέκυψε, με την ανώνυμη επιστολή που φέρεται να έστειλε ένας εργαζόμενός της και στην οποία γίνεται λόγος για κακοδιαχείριση και υψηλούς μισθούς.

Η ελληνική Ομοσπονδία κάνει λόγο για κατασκευασμένες πληροφορίες και προσπάθεια εμφυλίου πολέμου μεταξύ των εργαζομένων της ομοσπονδίας και τονίζει πως οι θιγόμενοι «…είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν με μηνύσεις και αγωγές».

Σημειώνεται ότι ένα από τα θέματα που έχει «ανεβάσει» ο Ολυμπιακός στην κόντρα του με την ΕΠΟ είναι, με βάση τα όσα καταγγέλλουν οι «ερυθρόλευκοι» η κακή διαχείριση στα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Με μια επιστολή – μνημείο ψεύδους, ανακριβειών και κατασκευασμένων πληροφοριών, συγκεκριμένα συμφέροντα που κινούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου επιχειρούν να καταστήσουν εργαζόμενους στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία “εργαλεία” της επικοινωνιακής στρατηγικής τους, την οποία αναπτύσσουν μήνες τώρα μέσω μίας βιομηχανίας επιστολών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συκοφαντούν προς πάσα κατεύθυνση.

Αυτή τη φορά, οι… ειδικοί της επικοινωνίας ξεπέρασαν μάλιστα τον εαυτό τους και σκόρπισαν άφθονο γέλιο σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, καθώς επιστράτευσαν την πρακτική της… ανώνυμης επιστολής, προκειμένου να πείσουν για την εγκυρότητα των έωλων ισχυρισμών τους!

Προφανώς πίστεψαν ότι επιχειρώντας να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της Ομοσπονδίας θα εξυπηρετήσουν το σχέδιο τους.

Οι θιγόμενοι από τα άθλια ψεύδη και την συστηματική επιχείρηση λάσπης και παραπληροφόρησης της κοινωνίας και των φιλάθλων, που ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο προσβολής και παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου».

Πηγή: Η απάντηση των ΕΠΟ, UEFA, FIFA στις… ενστάσεις του Ολυμπιακούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα