Η Αλίσα Μιλάνο καλεί τις γυναίκες σε… αποχή από το σεξ

Με αφορμή τη νομοθεσία που υπερψήφισαν Ρεπουμπλικανοί για την απαγόρευση των αμβλώσεων, η Αλίσα Μιλάνο καλεί όλες τις γυναίκες σε αποχή από το σεξ, ενώ τα περισσότερα ξένα μίντια την χαρακτηρίζουν σύγχρονη Λυσιστράτη.

«Τα αναπαραγωγικά δικαιώματά μας έχουν καταργηθεί. Μέχρι οι γυναίκες να αποκτήσουν έλεγχο επάνω στα σώματά τους δεν πρέπει να ρισκάρουμε εγκυμοσύνες. Σταθείτε δίπλα μου με το να μην κάνετε σεξ μέχρι να γίνουμε ξανά αυτόνομες ως προς το σώμα μας. Καλώ σε απεργία από το σεξ», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η πρωταγωνίστρια της ξένης σειράς «Charmed».

Η νέα κινητοποίηση της Μιλάνο έγινε μετά την ψήφιση του νόμου στην πολιτεία της Τζόρτζια, η οποία έγινε η τέταρτη πολιτεία στις ΗΠΑ που απαγορεύει την άμβλωση, όταν έχει προηγηθεί ανίχνευση καρδιακής δραστηριότητας στο έμβρυο. Ο νόμος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο έτος, αν και λέγεται ότι θα αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.

Ωστόσο, αρκετοί τονίζουν πως είναι κόντρα στον φεμινισμό μια τέτοια πρωτοβουλία και πως η μάχη για τις αμβλώσεις δεν μπορεί να γίνει με αποχή από το σεξ.

 

Διαβάστε περισσότερα