Η ΑΕΛ θέλει 16 ομάδες με πέντε συγκεκριμένα κριτήρια

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ένα θέμα που «καίει» τις ομάδες και η ΑΕΛ πήρε επίσημη θέση, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτη βάση συζήτησης τις 16 ομάδες και όχι τις 14. Αυτό που έχει σημασία είναι πως προτείνει πέντε απαράβατα κριτήρια για τη συμμετοχή των ομάδων σε επαγγελματική κατηγορία.

Οι «βυσσινί έκαναν γνωστό πως αυτές τις θέσεις θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μάρκου. Να θυμίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προχωράει τα σχέδια, ώστε να νομοθετήσει η κυβέρνηση με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί, σχετικά με τη μείωση των ομάδων. Με τους συλλόγους να θέλουν αυτά τα σχέδια να μην ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί την διοργάνωση του επομένου αλλά και όλων των μεθεπομένων πρωταθλημάτων της Super League με 16 ομάδες.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναβολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League και την μείωση των ομάδων από 16 σε 14 για την σεζόν 2020-2021.

Αυτή είναι η πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προτείνει για την αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων την εισαγωγή κριτηρίων – προϋποθέσεων για να γίνει για πρώτη φορά και να παραμείνει μία ομάδα επαγγελματική.

Τα κριτήρια – προϋποθέσεις είναι τα κατωτέρω:

1. Γήπεδο-Στάδιο για την διεξαγωγή αγώνων Super League ή Football League.

2. Ύπαρξη προπονητηρίου.

3. Ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια εταιρεία με ονοματεπώνυμο, εμφανές επάγγελμα ή επιχείρηση και επαρκή οικονομικά διαθέσιμα και εμφανή προέλευση των χρημάτων.

4. Μέσος όρος προσερχόμενων θεατών τουλάχιστον 2000 μη υπολογιζόμενων των εισιτηρίων με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).

5. Ιστορικότητα των ομάδων και πόλη – νομός την οποία έχουν την έδρα τους.

Αυτή την θέση θα υποστηρίξει και αύριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ το εκλεγμένο μέλος αυτής κ. Σωτήριος Μάρκου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ».

Διαβάστε περισσότερα