Η ΑΕΚ τιμώρησε με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου τον Οζμουσούλ για τον στρατιωτικό χαιρετισμό (video)

Μετά τον Ολυμπιακό, και η διοίκηση της ΑΕΚ στο χάντμπολ αποφάσισε να τιμωρήσει τον τούρκο τερματοφύλακα, Γιουνούς Οζμουσούλ για τον στρατιωτικό χαιρετισμό σε αγώνα της εθνικής του ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την Τρίτη (29/10) ότι απομακρύνθηκε από τον σύλλογο ο Ντουρμούς Αλί Τινκίρ, ενώ η Ένωση τιμώρησε τον δικό της παίκτη με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου.

Η διοίκηση του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ αποφάσισε να τον καλέσει σε απολογία, τιμωρώντας τον με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου. Παράλληλα, η Ένωση ανακοίνωσε πως το υψηλό πρόστιμο που θα του επιβληθεί θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιουνούς Οζμουσούλ κλήθηκε σε απολογία – όπως και ο Ντουρμούς Αλί Τινκίρ στον Ολυμπιακό – επειδή μετά τη λήξη του αγώνα Τουρκίας – Βελγίου στο Εσκίσχιρ για τα προκριματικά του EURO στο χάντμπολ, φωτογραφήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, με τους διεθνείς παίκτες και τους προπονητές τους να χαιρετούν στρατιωτικά, επικροτώντας έτσι την τούρκικη εισβολή στη βόρεια Συρία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:

«Η ΑΕΚ πιστή στα ιδανικά, τις αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη που εκφράζει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της, έδωσε τη δυνατότητα στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ να απολογηθεί για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Σωματείου.

Ο αθλητής απολογήθηκε και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια και τη συγγνώμη του προς τον κόσμο, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού, την απολογία του αθλητή, τις εισηγήσεις του Δ.Σ. και την απαξία της ενέργειάς του αθλητή, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι επιβάλει στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ την κύρωση της διακοπής συμβολαίου για τρεις μήνες και τον αποκλεισμό του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, καθώς επίσης και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, το ποσό του οποίου θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες».

Ζήτησε συγγνώμη

Στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ο Γιουνούς Εζμουσούλ είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Ζητώ συγγνώμη για την κίνηση μου. Δεν φανταζόμουν ότι αυτή η ενέργεια μου, θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Τιμώ και σέβομαι την ιστορία της ΑΕΚ».

Από την πρώτη στιγμή είπε στους ανθρώπους της Ένωσης, που επικοινώνησαν μαζί του, ότι δεν μπορούσε να πράξει κάτι διαφορετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι φίλοι της ομάδας αντέδρασαν πάντως έντονα.

Την ίδια ώρα ο συμπαίκτης του στην εθνική, Ντουρμούς Αλί Τινκίρ που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, απομακρύνθηκε από τον σύλλογο με απόφαση της διοίκησης του Ερασιτέχνη και μετά την θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός έχει από τους Τούρκους, έπειτα από την πολεμική επέμβαση της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία, δηλώνοντας την υποστήριξη στην επιχείρηση.

Πηγή: Η ΑΕΚ τιμώρησε με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου τον Οζμουσούλ για τον στρατιωτικό χαιρετισμό (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα