Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει για τα λάθη στις αιτήσεις για τις 120 δόσεις

Με αναλυτικές οδηγίες, οι οποίες θα αποσταλούν το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις κατά τόπους εφορίες προκειμένου να διασωθούν πολλές αιτήσεις φορολογούμενων για την ένταξη τους στη ρύθμιση των 120 δόσεις. 

Σε τέτοια λάθη αφορούν οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες δεν κατέστη δυνατή η ένταξή τους στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι πηγές στην υπηρεσία, από τις χιλιάδες των περιπτώσεων οφειλετών για τις οποίες από λάθος δεν κατέστη η ένταξη τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μόνο στις 95 περιπτώσεις η αιτία προέρχεται από εσωτερικό σφάλμα του συστήματος TAXIS. Για τις 95 αυτές περιπτώσεις, αύριο θα αποσταλούν λίστες στις εφορίες, προκειμένου να γίνει αυτόματα η διόρθωση και η ένταξή των συγκεκριμένων οφειλετών στη ρύθμιση χωρίς να χρειασθεί να προσέλθουν στις εφορίες.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που είναι χιλιάδες, όπως διευκρινίζεται από την ΑΑΔΕ, η μη ένταξη στη ρύθμιση αφορά σε λάθη των φορολογουμένων. Για περιπτώσεις λάθους αναγραφής της ταυτότητας πληρωμής, ενώ το ποσό που καταβλήθηκε αντιστοιχεί στο ύψος της δόσης, θα διευθετηθούν με οδηγίες που πρόκειται να δοθούν αύριο στις εφορίες, προκειμένου οι οφειλέτες αυτοί να ενταχθούν κανονικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Άλλες κατηγορίες λαθών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκπρόθεσμες πληρωμές, θα αντιμετωπισθούν κατά περίπτωση διευκρινίζουν κύκλοι της ΑΑΔΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: Η ΑΑΔΕ διευκρινίζει για τα λάθη στις αιτήσεις για τις 120 δόσειςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα