Η Έμμα Γουάτσον γεμίζει το Λονδίνο φεμινιστικά βιβλία για τις «Μικρές Κυρίες»

Γνωστή για τις προοδευτικές, φεμινιστικές της απόψεις, η ηθοποιός Έμμα Γουάτσον προχώρησε σε ένα φεμινιστικό μανιφέστο με αφορμή την κυκλοφορία της νέας της ταινίας, «Little Women» (Μικρές Κυρίες), που υποδύεται τη Μεγκ Μαρτς.

Η Έμμα Γουάτσον δημοσίευσε στο Instagram στιγμιότυπα από την αποστολή της, στα οποία εμφανίζεται να κρύβει βιβλία στα αγάλματα της Αγκάθα Κρίστι, της Νουρ Ιναγιάτ Χαν, «πριγκίπισσας-κατασκόπου» των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, της τραγουδίστριας, Έιμι Γουάινχαουζ και της Βρετανο-Τζαμαϊκανής νοσηλεύτριας, Μέρι Σικόλ που πρόσφερε τις υπηρεσίες της στους στρατιώτες στον Κριμαϊκό Πόλεμο.

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι η κίνηση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας απόκρυψης 2.000 αντιτύπων του μυθιστορήματος σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι κάθε βιβλίο «έχει μέσα μια ιδιαίτερη σημείωση από μένα».

Το 2017, η Έμμα Γουάτσον ξεκίνησε το Fairies Book (Νεράιδες Βιβλίων), μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας εθελοντές άφηναν βιβλία για όσους μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου.

Η ηθοποιός είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος και ιδρύτρια της οργάνωσης HeForShe για την ισότητα των φύλων.

 

Πηγή: Η Έμμα Γουάτσον γεμίζει το Λονδίνο φεμινιστικά βιβλία για τις «Μικρές Κυρίες»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα