Η Έλενα Ακρίτα ξεσπά: Οργή για τις τοπικές κοινωνίες που διαχωρίζουν τα παιδιά σε «δικά τους» και «ξένα»

Η Έλενα Ακρίτα, κοινοποιώντας την είδηση για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας 12χρονης στη Μάνη από τον τοπικό ιερέα, κατακεραυνώνει την ίδια την τοπική κοινωνία που γνώριζε και δε μιλούσε.

Η δημοσιογράφος πόσταρε την ανάρτηση της φίλης της Μαρίας Λουκά που σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στην Ανατολική Μάνη – σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου – ένας ιερέας βίαζε επί 3 χρόνια ένα 12χρονο κορίτσι. Τον συνέλαβαν την Τρίτη. Η τοπική κοινωνία, λέει, γνώριζε ότι κυκλοφορούσε μεθυσμένος και παρενοχλούσε παιδιά αλλά δε μιλούσε. Φρόντιζε να κρατάει μακριά του «τα δικά της παιδιά». Η κόρη της Βουλγάρας, όμως, δεν ήταν «δικό της παιδί», οπότε αφέθηκε απροστάτευτη στο τραύμα, στην κακοποίηση, στην ακύρωση της παιδικότητας της. Απροσμέτρητη οργή για τους εκπροσώπους της θεοκρατίας, τους ρασοφόρους κήρυκες του μίσους και της άγνοιας που ασκούν κυριαρχία σε ευάλωτα σώματα παιδιών. Οργή για τις τοπικές κοινωνίες που διαχωρίζουν τα παιδιά σε «δικά τους» και «ξένα», που δε μιλάνε, που συγκαλύπτουν βιαστές, κακοποιητές και γυναικοκτόνους κάνοντας το σταυρό τους».

Πηγή: Η Έλενα Ακρίτα ξεσπά: Οργή για τις τοπικές κοινωνίες που διαχωρίζουν τα παιδιά σε «δικά τους» και «ξένα»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα