Ηχηρή απάντηση Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη και ΝΔ: Όσοι πολιτικοί μιλούν για 4ο πρόγραμμα λένε ψέματα (video)

  • Όλα όσα είπε στο Ευρωκοινοβούλιο
  • «Η ενισχυμένη εποπτεία δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα»
  • «Μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας»
  • «Καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα»

Τη δική του, ηχηρή, απάντηση έδωσε σήμερα από το Ευρωκοινοβούλιο ο Πιερ Μοσκοβισί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και γενικότερα στη Νέα Δημοκρατία για τα όσα του καταλογίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ελληνική οικονομία δεν άρεσαν ιδιαίτερα στην Πειραιώς και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο του επιτέθηκε φραστικά τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε 24 μετά ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε πως: «αντίθετα με τα όσα έλεγαν κάποιοι πολιτικοί χθες στην Αθήνα, και αυτοί οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν πολύ τι λένε, η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα».

Ο κ. Μοσκοβισί είπε επίσης ότι «μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στον δρόμο της κανονικότητας. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση, επισήμανε, θυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σύμμαχος του ελληνικού λαού και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης. Πρόσθεσε, δε, ότι αν είχε γίνει το Grexit θα είχαμε κατακερματισμό της Ευρωζώνης. Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι για την προσήλωσή τους στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο κτηματολόγιο, στο συνταξιοδοτικό σύστημα που σήμερα είναι πολύ περισσότερο βιώσιμο, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κόκκινων δανείων παρατήρησε ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση του χρέους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του χρέους. «Η ευθύνη ανήκει τώρα στις ελληνικές κυβερνήσεις», κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

πηγή