«Ετοιμάζουμε πρόταση με επικαιροποιημένο σχέδιο για το άνοιγμα των γηπέδων» – Τι είπε ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται μίλησε για τους τρεις συλλόγους της πόλης, αλλά και για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Ο Υφυπουργός αθλητισμού στην αυτοψία που διενεργεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «Ετοιμάζουμε πρόταση με επικαιροποιημένο σχέδιο για το άνοιγμα των γηπέδων». Με γνώμονα τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Βέβαια, η όποια απόφαση παρθεί, θα πρέπει να γίνει με τη γνωμοδότηση των επιστημόνων, των άλλων αρμόδιων υπουργών και φυσικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA, όπως αποφάσισε, μετά και τον τελικό του Super Cup Ευρώπης, επιτρέπει να έχουν κόσμο τα γήπεδα σε ποσοστό 30% της χωρητικότητάς τους, πάντα με βάση και το τι μέτρα ακολουθεί κάθε χώρα. Το ίδιο γίνεται σε πολλά πρωταθλήματα, αλλά και σε ορισμένα ματς της Euroleague.

 

Ας δούμε τι είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

Για τις εντυπώσεις του: «Βρίσκομαι από χθες στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά συναντήσεων με φορείς και επισκέψεων στις εγκαταστάσεις των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, που έχουν συνδεθεί με την αθλητική οικογένεια. Χαίρομαι που σε όλη αυτήν τη διαδικασία ήταν και οι κ.κ. Κούβελας και Ράπτη.

Βούληση μας είναι να βοηθηθούν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που αποτελεί τη βάσει της αθλητικής πυραμίδας και οι αθλητές, που δίνουν τη μάχη τους. Με το πρόσφατο νομοσχέδιο δίνουμε την ευκαιρία να συμμετέχουν και στις διοικήσεις.

Είδα από κοντά πολλά προβλήματα μικρά και μεγάλα. Άλυτα προβλήματα δεν υπάρχουν. Μέσω της συνεργασίας μας με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης είμαστε βέβαιοι ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα διεκδικήσουμε αυτά που απαιτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θέλουμε ο αθλητισμός να είναι ανάμεσα στα προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν. Να είμαστε έτοιμοι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση. Με μία παρέμβαση και μία βελτίωση μπορούν να δοθούν πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στους αθλητές μας. Η Θεσσαλονίκη είναι ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας της χώρας και αποτελεί μεγάλο κομμάτι από την αθλητική ιστορία της. Είμαστε εδώ με εντολή του πρωθυπουργού».

Για τη νέα Τούμπα: «Να κάνουμε τα πάντα και ό,τι πρέπει, ώστε να δοθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο χώρος για να “τρέξει” αυτό το μεγάλο πρότζεκτ».

 

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Γι’ αυτό το θέμα τον τελευταίο λόγο έχει η υγειονομική κοινότητα. Εμείς κάναμε συστηματική δουλειά και συνεχίζουμε. Να πείσουμε με επιχειρήματα και σχέδιο τους υγειονομικούς για ένα συγκεκριμένο ποσοστό πληρότητας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά, με επικαιροποιημένο σχέδιο, που θα αποτελέσει βάση για το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο, αλλά δεν θα κάνουμε υπερβολές αν οι υγειονομικοί δεν δώσουν το πράσινο φως. Αυτό δεν θα γίνει μέσα στον Οκτώβρη, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και δουλεύουμε γι’ αυτό. Αν μπορούμε πιλοτικά να εφαρμόσουμε κάτι σε κάποιες περιοχές, είναι και αυτό μια πρόταση και πιθανότατα θα συμβεί. Σε ό,τι καταλήξουμε, αυτό θα είναι οδηγός για όλα τα αθλήματα».

Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Ξέρω ότι θα πέσει κλάμα, αλλά αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει. Δεν πάει άλλο».

Για το θέμα της παραχώρησης του «Nick Galis Hall» στον ΑΣ Άρης, είπε τα εξής: «Εκτιμώ ιδιαιτέρως τη συνεργασία που έχουμε. Αναγνωρίζω τον Λευτέρη (σ.σ. Αρβανίτη)ως εκπρόσωπο. Χαίρομαι για τη σχέση που αναπτύσσεται, ώστε να βρεθεί μια φόρμα. Το Πάλε είναι ταυτισμένο με τον Άρη. Να γίνουν όλα με νόμιμο τρόπο. Χθες αργά το βράδυ είπαμε με τον Λευτέρη να γίνει ένα business plan και να συμβάλλει η τοπική κοινωνία».

Διαβάστε περισσότερα