Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για το ύψος των κτηρίων γύρω από την Ακρόπολη

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ρυθμίζεται το ζήτημα του ύψους των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, με στόχο την προστασία του μνημείου, πρόκειται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα από το ΥΠΕΝ.

Προσώρας, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, αποφασίστηκε δίμηνη παράταση αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης, Μακρυγιάννη-Κουκάκι, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται από το ΥΠΕΝ, ότι η σχετική διαβούλευση μέχρι την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης θα συνεχιστεί με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 το ΣτΕ είχε βάλει «φρένο» στην ανέγερση πολυώροφων κτηρίων γύρω από την Ακρόπολη. Συγκεκριμένα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν αρνητική στην ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στη συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου, αλλά και ενός δεκαώροφου ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της (2103 και 2102/2019) έκανε εν μέρει δεκτή αίτηση περιοίκων, ακυρώνοντας προέγκριση οικοδομικής άδειας της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για το ύψος των κτηρίων γύρω από την Ακρόποληaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα