Επιστολή – μυστήριο επιβεβαιώνει το σενάριο τρομοκρατίας για την επίθεση της Ουτρέχτης – Τι εξετάζουν οι αρχές

  • Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα για την επίθεση στην Ουτρέχτη
  • Το σενάριο της τρομοκρατίας φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην έρευνα των αρχών εξαιτίας μιας επιστολής του δράση
  • Δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες για την επίθεση της Δευτέρας 18 Μαρτίου

Η επίθεση στην Ουτρέχτη τη Δευτέρα 18 Μαρτίου αφήνει πολλά και ουσιαστικά ερωτήματα στις αρχές, κυρίως για την ίδια τη φύση της επίθεσης. Ήταν τρομοκρατικοί ή προσωπικοί οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του δράστη;

Και ενώ στην αρχή το σενάριο της τρομοκρατίας είχε φανεί πως απομακρύνεται, μια ανακοίνωση των αρχών πως «δεν βρήκαν καμιά σχέση» ανάμεσα στον τούρκο δράστη  και τα θύματα, όπως και μια επιστολή του κατηγορούμενου, το φέρνουν ξανά στο προσκήνιο.

Η συγκεκριμένη επιστολή  ανήκει στον κυρίως ύποπτο, τον  37χρονο Γκογκμέν Τανίς, ωστόσο οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το περιεχόμενο της.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο  Τανίς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, κατηγορούμενος για βιασμό.

Ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στο μετρό της πόλης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους  και τραυματίζοντας άλλους πέντε. Τα θύματα ήταν μια 19χρονη γυναίκα και δύο άντρες, ηλικίας 28 και 49 ετών. Οι ηλικίες των τραυματισμένων ξεκινούν από 20 και φτάνουν έως και τα 74.

Παράλληλα, οι αρχές  δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν περισσότεροι του ενός ένοπλοι και έτσι άλλοι δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 27 ετών έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο βαθμός συμμετοχής τους στην υπόθεση.

Οι αρχές επίσης δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον 37χρονο, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, θα πρέπει να βρεθεί ενώπιος δικαστή μέχρι και την Πέμπτη 21 Μαρτίου. 

(Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα