Επιστολή Βασιλειάδη σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ για τους τελικούς

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αντέδρασε στα τελευταία γεγονότα στο μπάσκετ με φόντο τους τελικούς πρωταθλήματος και ζητά από ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ επίσημη ενημέρωση για τη διαμάχη ανάμεσα στους διαιτητές και την ομοσπονδία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ και στη διοργανώτρια αρχή με στόχο να προβούν σε άμεσες ενέργειες, εφόσον χρειάζεται, για να διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα. Πλέον αναμένεται η αντίδραση από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Η επιστολή του Γιώργου Βασιλειάδη:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Σας διαβιβάζεται η από 31.5.2018 επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει παράνομο αποκλεισμό διεθνών διαιτητών και μη συμμόρφωση της Ομοσπονδίας σε απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. και παρακαλώ όπως υποβάλλετε άμεσα τις απόψεις σας επί των διαλαμβανομένων στη συνημμένη επιστολή. Σας καλώ να προβείτε σε άμεσες ενέργειες εφόσον χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης».

Να θυμίσουμε ότι τα γεγονότα που στιγμάτισαν την συνεδρίαση της ΚΕΔ στις 30/5, έφεραν… αντιδράσεις και εξελίξεις. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε στο θέμα που έχει προκύψει με τους ορισμούς των διαιτητών και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έστειλαν επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε η επιθυμία-αίτημα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ για την παρουσία ξένων διαιτητών στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League. Έτσι, ήρθε η σειρά της κυβέρνησης να απαντήσει, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να στέλνει ειδική επιστολή στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ.

πηγή