Επιμένει στην αποστρατικοποίηση του Καστελόριζου ο Χουλουσί Ακάρ (video)

Δεν αλλάζει στάση η Τουρκία σε ό,τι αφορά το Καστελόριζο την αποστρατικοποίηση του οποίου ζήτησε εκ νέου σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε ημερίδα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και την Περιφερειακή Ασφάλεια στην Τουρκία.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιερώθηκε στην κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, εντούτοις ο τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.

«Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει μία σειρά ανεπίλυτων διαφόρων που πηγάζει από τις μονόπλευρες διεκδικήσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

H Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατικοποίηση νησιών, όπως το Καστελόριζο. Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται μόλις 2 χλμ από την Τουρκία, ωστόσο η Ελλάδα δε δίστασε να στείλει εκεί στρατιώτες», δήλωσε ο Ακάρ και συνέχισε λέγοντας:

«Γίνεται μια προσπάθεια να περιοριστεί η Τουρκία μόνο στις ακτές της Μεσογείου με τον ισχυρισμός της Ελλάδας πως το Καστελόριζο, που έχει έκταση μόνο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι ούτε ρεαλιστικό, ούτε δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα