Επιμένει ο αλβανός ΥΠΕΞ: Τα σπίτια των Ελλήνων στη Χειμάρρα δεν ανήκουν σε ιδιώτες

  • «Fake news» καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ντιτμίρ Μπουσάτι
  • Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χειμάρρα
  • Ο αλβανός ΥΠΕΞ επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση

Παρά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, η Αλβανία δεν κάνει βήματα πίσω και επιμένει ότι τα σπίτια των Ελλήνων στη Χειμάρρα θα γκρεμιστούν.

Αναλυτικότερα, αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο οποίος ανέφερε ότι τα σπίτια των Ελλήνων που κατεδαφίζονται στη Χειμάρρα, δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει τις μειονοτικές περιουσίες στη Χειμάρρα.

Ο Μπουσάτι στην εκπομπή «A Show» του τηλεοπτικού καναλιού «News24» είπε ότι πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις, και ότι τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική από ό,τι συγκεκριμένες ενέργειες.

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να καταργήσει την εμπόλεμη κατάσταση και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τσάμηδων, επισημαίνοντας ότι η Αλβανία δεν θεωρεί ως εδαφική διεκδίκηση την τσαμουριά, αλλά ως ένα ζήτημα που συνδέεται ουσιαστικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: himara.gr

Διαβάστε περισσότερα