Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»

Στην υπογραφή δύο νέων συμβάσεων για την επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασίας για τους αστέγους» προχώρησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υλοποίηση των νέων συμβάσεων θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ενώ μέσα στο έτος προβλέπεται να ξεκινήσει η υλοποίηση και τρίτης νέας σύμβασης με τον δήμο Αθηναίων. Έτσι, τρεις νέοι φορείς έρχονται να προστεθούν στους δώδεκα που ήδη υλοποιούν το πρόγραμμα (δήμοι και ΚΚΠΠ).

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν στον δρόμο, σε ξενώνες αστέγων, γυναικών και ανηλίκων, καθώς και σε ακατάλληλα καταλύματα. Προβλέπει την επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για διάστημα έως και 18 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες σε ποσοστό κατ’ ελάχιστον 20% των ενήλικων ωφελούμενων. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από 15 φορείς, δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, καθώς και δημόσιους φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, σε συνεργασία με πιστοποιημένους μη κερδοσκοπικούς φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας. Ο προϋπολογισμός του είναι 4,9 εκατ. και συνολικά θα στηρίξει 416 νοικοκυριά – 632 ωφελούμενους στις περιοχές που συμμετέχουν.

Σε δήλωσή της, η υφυπουργός σημείωσε πως «η στήριξη άστεγων συμπολιτών μας μέσω της παροχής επαρκούς στέγασης και δυνατοτήτων εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών του υπουργείου με αναπτυξιακό αποτύπωμα. Σε περιόδους που εξωτερικοί κίνδυνοι όπως η πανδημία εντείνουν την οικονομική ανασφάλεια των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυσή τους».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr)

Πηγή: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα