Επεισόδια στο Παπαστράτειο: «Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα και τρελάθηκα»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες του 29χρονου ΑμΕΑ, Γιάννη Αλαμπασίνη και του πατέρα του, Μίμη, από τα σφοδρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παπαστράτειο, στο πλαίσιο του αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακός – Γλυφάδα.

Ο Γιάννης Αλαµπασίνης χτυπήθηκε µε ρόπαλο στο κεφάλι και µεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκοµείο όπου ευτυχώς εκτός από αιµάτωµα δεν διαγνώστηκε κάτι πιο σοβαρό.

«Από θαύµα»

Ο 29χρονος Γιάννης ή «Γιάνναρος», όπως τον ξέρουν όλοι στον Ολυµπιακό, είναι και φοιτητής στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο Τµήµα Παιδαγωγικής και κάθε µέρα περιµένει πώς και πώς τους αγώνες του αγαπηµένου του συλλόγου και δεν χάνει µατς από κανένα τµήµα. Όταν δεν διαβάζει, περνάει τη ζωή του στο Παπαστράτειο, στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Ήταν στο κολυµβητήριο µαζί µε τον πατέρα του, Μίµη, ο οποίος τον βοηθάει στις µετακινήσεις, και έναν φίλο τους που χτυπήθηκε και αυτός στο κεφάλι από τους κουκουλοφόρους και µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο για να κάνει ράµµατα. «Φοβήθηκα πολύ. Ήταν τροµακτικό. Δεν έχω συνέλθει ακόµα. Δεν υπήρχε λογική. Από θαύµα γλιτώσαµε», ήταν το µόνο που µπόρεσε να πει ο Γιάννης, σοκαρισµένος ακόµα από αυτά που έζησε.

«Άνανδρη επίθεση»

«Δεν έχουµε συνέλθει από το σοκ. Ηταν τροµακτικό. Ετοιµαζόµασταν να φύγουµε για να πάµε από το Παπαστράτειο στου Ρέντη και κατεβαίναµε τα σκαλιά. Ο Γιάννης πιάστηκε από τα κάγκελα για να σταθεί και ξαφνικά µπήκαν µέσα καµιά τριανταριά νεαροί. Με ρόπαλα µας χτυπούσαν. Επεσα πάνω στον Γιάννη και τους φώναζα “προσέξτε, είναι παιδιά. Πού χτυπάτε;”. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Δεν άκουγαν τίποτα. Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα. Τρελάθηκα. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ανεπανόρθωτο κακό. Ήταν άνανδρη επίθεση. Ο Γιάννης µου δεν είχε ποτέ αντιδικίες µε κανέναν. Δε µπορώ να τον συνεφέρω από το σοκ», τόνισε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Μίµης Αλαµπασίνης.

«Μεγάλη ψυχή»

Συγκινηµένος ο πατέρας του Γιάννη προσέθεσε: «Η παρουσία του Γιάννη στους αγώνες του Ολυµπιακού, σε όλα τα σπορ, του δίνει ζωή και δύναµη να ξεπεράσει το κινητικό πρόβληµα. Είναι µεγάλη ψυχή ο Γιάννης. Ήταν στο καροτσάκι, αλλά µε τη χαρά που παίρνει στο γήπεδο και τη δύναµη που αντλεί από όλους τους αθλητές όλων των οµάδων έχει σηκωθεί στα πόδια του. Σπουδάζει και µας δίνει δύναµη. Αυτό το παιδί βρήκαν να χτυπήσουν. Αισθάνοµαι ντροπή, όχι οργή. Ακόµα και οι 4-5 αστυνοµικοί που ήταν στο κολυµβητήριο, µόλις τους είδαν, µπήκαν στο καµαράκι και κρύφτηκαν».

Σύµφωνα µε τον Μίµη Αλαµπασίνη, οι κουκουλοφόροι προξένησαν πολλές ζηµιές και στα αυτοκίνητα των τριών παιδιών µε αναπηρία που ήταν στο κολυµβητήριο. «Το αυτοκίνητο του Λάζαρου Κοσµά που είναι ειδικής κατασκευής και µε σήµα ΑµεΑ το κατέστρεψαν. Και στα δικά µας έκαναν ζηµιές, αλλά µπροστά στη σκέψη ότι γλιτώσαµε δεν µιλάµε για τα άψυχα».

«Είµαστε ανήσυχοι»

Την παρέµβαση των υπουργείων Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισµού ζήτησε µε δηλώσεις της η υπεύθυνη Τύπου του Ερασιτέχνη Ολυµπιακού, Χριστίνα Τσιλιγγίρη: «Είµαστε ανήσυχοι γιατί µία µέρα µετά τα γεγονότα δεν βλέπουµε την κινητοποίηση του κρατικού µηχανισµού. Ελπίζω να µην έχουµε ακόµα µία συγκάλυψη. Ο κ. Βασιλειάδης βρίσκεται στη Γλασκόβη. Ελπίζουµε να έµαθε τα νέα και περιµένουµε τις κινήσεις του».

(ΕΘΝΟΣΠΟΡ)

Διαβάστε περισσότερα