Επεισόδια πριν το Ρίβερ – Μπόκα: Επίθεση στο πούλμαν της Μπόκα, παίκτες στο νοσοκομείο

Τεταμένη είναι η κατάσταση πριν τον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Το πούλμαν που μετέφερε στο γήπεδο τους παίκτες της Μπόκα δέχτηκε επίθεση, από την οποία κάποιοι παίκτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι απόψεις για το συμβάν διίστανται, αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι στο επεισόδιο η αστυνομία έριξε δακρυγόνα κατά των οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ, με αποτέλεσμα όμως να νιώσουν δυσφορία και οι παίκτες της Μπόκα που βρίσκονταν στο πούλμαν.

Άλλοι δήλωσαν ότι οι οπαδοί της Ρίβερ εκτόξευσαν κατά του πούλμαν από πέτρες μέχρι σπρέι πιπεριού και ήταν αυτοί που προκάλεσαν τους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα παράγοντες του συλλόγου να δηλώσουν ότι κάποιοι παίκτες της ομάδας δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Μετά το περιστατικό, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αποφάσισε αρχικά το ματς να ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας (από τις 22:00 που ήταν η αρχική ώρα έναρξης), αλλά στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα γίνει στις 00:15.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Διαβάστε περισσότερα