Επανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα – Στο 4,25% το 10ετές

Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ανάκαμψη, στις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα το περιθώριο (έναντι των γερμανικών) να υποχωρήσει κάτω από το 4%.

Το 10ετές ομολόγο διαπραγματευόταν το μεσημέρι της Παρασκεής με απόδοση 4,25% αισθητά κάτω από το 4,45% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ. Πτωτικά κινούνται και οι αποδόσεις των πιο βραχυχρόνιων εκδόσεων, με αυτή του 5ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 3,35% και του 7ετούς στο 3,81%.

Η μείωση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου είχε ως αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 3,65%) να περιοριστεί στο 3,89% από 4,07% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζουν και τα ευρωπαϊκά ομόλογα και κυρίως τα Ιταλικά τα οποία έχουν επιδοθεί “σε ράλι”. Ο ευρωπαίος Επίτροπος Π. Μοσκοβισί προειδοποίησε σήμερα λίγο πριν ξεκινήσει το άτυπο Eurogroup στη Βιέννη, την ιταλική κυβέρνηση να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Ιταλία κινδυνεύει να χάσει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή