Επανέρχεται με μπαράζ από tweets ο Τσελίκ κατά Κουμουτσάκου

Με ένα μπαράζ από tweets επανήλθε στην πολεμική του εναντίον της Ελλάδας και συγκεκριμένα εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο Ομέρ Τσελίκ, μία μέρα μετά τον χαρακτηρισμό ως σκανδάλου της παροχής ταξιδιωτικών εγγράφων σε έναν από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας επιτέθηκε στον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος με χθεσινό του tweet σχολίασε πως «θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Δεν χρειάζεται να δηλητηριάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις».

«Κάθε παράνομη ενέργεια εναντίον νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης αποτελεί έγκλημα σε οποιοδήποτε νομικό σύστημα. Είναι προφανές ότι η ελληνική Δικαιοσύνη επέλεξε την πλευρά του εγκλήματος, προστατεύοντας εγκληματίες που ενεπλάκησαν σε ένα πραξικόπημα εναντίον μίας εκλεγμένης κυβέρνησης.

Αν υπάρχει κάτι που δηλητηριάζει τις τουρκοελληνικές σχέσεις είναι η παράνομη επιβολή του νόμου από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το πιο επαίσχυντο είναι ότι αυτή η απόφαση του Δικαστηρίου ήρθε στον χώρο που ισχυρίζεστε ότι γεννήθηκε η δημοκρατία. Αυτοί που προστατεύετε έχουν εμπλακεί σε μία θανατηφόρα προσπάθεια πραξικοπήματος, που στόχευε στον πρόεδρό μας, προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνησή μας, άνοιξε πυρ, σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους μας.

Πέρα από όλα τα γεγονότα, η Δικαιοσύνη σας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτό είναι η απόλυτη έλλειψη σεβασμού. Ήταν σε ένα τουριστικό ταξίδι όταν κατέφυγαν στην Ελλάδα πάνω σε στρατιωτικό ελικόπτερο όταν η απόπειρα πραξικοπήματος τερματιζόταν;

Ο κύριος Κουμουτσάκος, εκπρόσωπος κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει την ευαισθησία του στις τουρκοελληνικές σχέσεις, θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα στο μέρος των δημοκρατικών αξιών στην Ελλάδα. Το να προστατεύεις πραξικοπηματίες είναι η μεγαλύτερη ντροπή για μία χώρα. Αφήστε τη ρητορική που της λείπει η δημοκρατική σκέψη», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τσελίκ.

πηγή