Επίσημα στο Παγκρήτιο η Εθνική, αλλά… πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με Ιταλία και Αρμενία

Η ΕΠΟ ήρθε σε συμφωνία με την περιφέρεια Κρήτης και η Εθνική Ελλάδος θα δώσει εκεί τα παιχνίδια της για το Euro 2020 και το Μουντιάλ του 2022, αλλά λόγω των εργασιών που γίνονται και θα συνεχιστούν στο συγκεκριμένο γήπεδο, τα ματς με Ιταλία και Αρμενία δεν διεξαχθούν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι αναζητείται γήπεδο για τους συγκεκριμένους αγώνες. Στην Ομοσπονδία σκέφτονται, μάλιστα, το «Γ. Καραϊσκάκης» για τους αγώνες με Ιταλία και Αρμενία τον Ιούνιο για τα προκριματικά του Euro 2020.

Μετά από την επιμονή του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θέλει με τίποτα το αχανές (και άδειο στους αγώνες του Nations League) Ολυμπιακό Στάδιο, η ΕΠΟ θα προτείνει τη… δοκιμασμένη λύση που λέγεται «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση του 62χρονου τεχνικού τον Νοέμβριο, ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε αφήσει ανοικτό το παράθυρο επιστροφής της «γαλανόλευκης» στη συγκεκριμένη έδρα εφόσον το ζητήσει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ή ο νέος τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Άγγελος Μπασινάς.

Να θυμίσουμε ότι στις 22/1 κλιμάκια της ΕΠΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρος Βαγγέλη Γραμμένο, είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο, όταν και επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψή του στο γήπεδο, ότι το Παγκρήτιο θα είναι η έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, της UEFA και ο Άγγελος Μπασινάς, εξέτασαν το στάδιο του Ηρακλείου τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα αναφορικά με την έδρα των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

«Με αποκλειστικά κριτήρια το αγωνιστικό συμφέρον της Εθνικής μας Ομάδας, την αξιοποίηση των μεγάλων αθλητικών δομών της χώρας και την δυνατότητα παρουσίας μεγάλου αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επελέγη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου η χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της Εθνικής μας Ομάδας για τα προσεχή τέσσερα (4) χρόνια και τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, του επόμενου Nations League, και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.

Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αυτό έχει ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου Σταδίου, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA και μέσα στις χρονικές προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2020, τα οποία αρχίζουν στις 21 Μαρτίου 2019.

Οι εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες παράδοσης και στη συνέχεια επιθεώρησης του σταδίου από την UEFA στη νέα του μορφή, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό κίνδυνο να μην έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι όποιες παρεμβάσεις –παρά το γεγονός ότι οι βασικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιτελούν μέχρι στιγμής στο ακέραιο το καθήκον τους- καθιστούν επιτακτική, έστω και για προληπτικούς λόγους, την αναβολή της μετακίνησης της έδρας της Εθνικής μας στο Ηράκλειο για τους αγώνες με την Ιταλία και την Αρμενία τον προσεχή Ιούνιο.

Το Παγκρήτιο Στάδιο εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική επιλογή για την φιλοξενία όλων των Εθνικών Ομάδων την προσεχή τετραετία και θα αποτελέσει το «σπίτι» τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα