Επίθεση στην Τουρκία μέσω της γαστρονομίας από τον Ματέο Σαλβίνι: «Στοπ» στην κρέμα σοκολάτας

Νέα βολή, αυτή τη φορά «γαστρονομικού χαρακτήρα», κατά της Τουρκίας, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Απαντώντας σε υποστηρικτή του κόμματος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Φεράρα, ο ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Άλλαξα συνήθειες. Δεν τρώω πια ιταλική κρέμα σοκολάτας, διότι ανακάλυψα ότι περιέχει τουρκικά φουντούκια. Προτιμώ να τρώω δικό μας φαγητό, να στηρίζω τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα και τους ιταλούς αγρότες».

Ο Ματέο Σαλβίνι βάζει, λοιπόν, «στοπ» στην κρέμα σοκολάτας, λόγω… τουρκικών φουντουκιών. Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν πολλές στην Τουρκία, με τον Τύπο της χώρας να αναφέρεται στο θέμα.

Πολλοί σχολιαστές τονίζουν, βέβαια, ότι τα φουντούκια που παράγει η χώρα δεν επαρκούν και οι εταιρίες που φτιάχνουν σοκολάτα σε κρέμα πρέπει να εισάγουν υποχρεωτικά το προϊόν αυτό, κύριας σημασίας για την όλη παραγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματέο Σαλβίνι έχει ταχθεί επανειλημμένα τόσο κατά της συμφωνίας ΕΕ- Tουρκίας για το μεταναστευτικό, όσο και κατά της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία παράγει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής φουντουκιών, ενώ ακολουθεί η Ιταλία με σχεδόν το 20% σύμφωνα με τον οργανισμό τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφία: soL Haber

Πηγή: Επίθεση στην Τουρκία μέσω της γαστρονομίας από τον Ματέο Σαλβίνι: «Στοπ» στην κρέμα σοκολάταςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα