Επίθεση πειρατών σε ελληνικό τάνκερ – Τι λέει η διαχειρίστρια εταιρεία

Το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, το πετρελαιοφόρο ΕLKA Αριστοτέλης δέχθηκε επίθεση από πειρατές στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής. Οι δράστες προχώρησαν στην απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος.Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας έλληνας υπήκοος. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Την επίθεση επιβεβαιώνει και η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση, καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της.

Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ΕLKA Αριστοτέλης είναι ασφαλή.

Σημειώνεται ότι η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Έλκα Αριστοτέλης» νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

«Ο ένας είναι έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Επίθεση πειρατών σε ελληνικό τάνκερ – Τι λέει η διαχειρίστρια εταιρείαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα