Επίθεση με βιτριόλι: Δεύτερο χειρουργείο για την 34χρονη – Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της

Σε δεύτερο, τρίωρο χειρουργείο υποβλήθηκε η 34χρονη Ιωάννα, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι πολύ σοβαρά τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μετά την επίθεση με βιτριόλι, το 18% του σώματός της φέρει σοβαρά εγκαύματα ενώ περίπου το 7% του προσώπου της μένει αλώβητο.

Η εγχείρηση σύμφωνα με τους γιατρούς πήγε καλά, ενώ ομάδα ψυχολόγων στηρίζει την Ιωάννα, καθώς η ψυχολογική της υγεία είναι βεβαρημένη. η ίδια δεν έχει ζητήσει να δει το πρόσωπό της ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν πολλά ακόμα χειρουργεία.
Τι δηλώνει γνωστή εγκληματολόγος για την υπόθεση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η εγκληματολόγος Μαρία Τσιλιάκου αναφορικά με την υπόθεση της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

«Το βιτριόλι είναι ένα εύχρηστο όπλο εγκληματικό. Εύκολα μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί και να το χρησιμοποιήσει, τουλάχιστον στη δική μας χώρα. Είναι ένα εύκολο όπλο που στόχο έχει να τιμωρήσει και όχι να σκοτώσει. Η δράστις ήθελε να βλάψει την εικόνα αυτού του προσώπου. Δεν θέλει δύναμη αυτό το όπλο. Να βάλουμε μέσα στην ευκολία της χρήσης και την κάλυψη που έχουμε λόγω των καταστάσεων με τη μάσκα που φοράμε. Η δράστις διευκολύνθηκε ψυχολογικά να τελέσει αυτό που είχε προσχεδιάσει», σημείωσε η κ. Τσιλιάκου.

Σε ό,τι αφορά στο τι προκύπτει από τον τρόπο που επέλεξε η δράστις να επιτεθεί η κ. Τσιλιάκου ανέφερε: «Έντονη εκδίκηση, έντονα συναισθήματα ζήλιας, φθόνου. Πάντως είναι έντονο το συναίσθημα της τιμωρίας του θύματος». «Θα μπορούσε να παραδοθεί, θα ήταν δείγμα μεταμέλειας. Αλλά δεν ήταν τρομερός ο σχεδιασμός της επίθεσης. Όλα ήταν εύκολα. Προφανώς γνώριζε τις κινήσεις του θύματος. Και προφανώς θέλει να τιμωρήσει την εμφάνιση της κοπέλας», πρόσθεσε η ίδια.

Όσον αφορά τη δράστιδα, σφίγγει ο κλοιός για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της όσο περνούν τα 24ωρα.

Οι Αρχές έχουν στην διάθεσή τους εικόνες από κλειστά κυκλώματα και σε κάποια από αυτά έχουν εντοπίσει γυναίκες που η φιγούρα τους ταιριάζει αρκετά στην περιγραφή που έχει δώσει το θύμα, ωστόσο επειδή πρόκειται για μακρινές λήψεις, αναμένουν εντός του Σαββατοκύριακου να καθαρίσουν και να ζουμαριστούν τα στοπ-καρέ από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Η κατάθεση που έχει δώσει η 34χρονη αλλά και τα λίγα λόγια που έχει μοιραστεί με τους αστυνομικούς τις προηγούμενες ημέρες δεν έχουν βοηθήσει πολύ, πιστεύουν όμως ότι μέχρι την Δευτέρα που θα την επισκεφτούν ξανά στο Θριάσιο, ότι θα έχει ηρεμήσει όσο χρειάζεται για να συγκεντρώσει την σκέψη της και να θελήσει ίσως να μοιραστεί κάποια πράγματα μαζί τους.

Όλο αυτό το διάστημα, οι αστυνομικοί δεν έχουν κάτσει με σταυρωμένα χέρια, αλλά έχουν πάρει πλήθος καταθέσεων από το ευρύτερο συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό της περιβάλλον και συμπληρωματικές καταθέσεις και έχουν σχηματίσει μία ικανή εικόνα για γεγονότα και πρόσωπα και στους τρεις αυτούς «πυλώνες» της ζωής της που θα μπορούσαν να είχαν κίνητρο.

Από αυτούς, ξεχωρίζουν προφανώς τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις που τους εγείρουν το ενδιαφέρον και το Σάββατο ή το αργότερο την Δευτέρα αναμένουν κάποιες απαντήσεις σε τεχνικό επίπεδο που ενδεχομένως θα τους οδηγήσουν σε ακόμα πιο στοχευμένη αναζήτηση υπόπτων.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ζητηθεί και αναμένονται οι απαντήσεις για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, στο συγκεκριμένο σημείο και στις επίμαχες ώρες, λίγο πριν και λίγο μετά και αν κάποιο πρόσωπο που υπάρχει αυτή την στιγμή σαν υποψήφια ως ύποπτη, βρισκόταν στο σημείο, προφανώς και θα αναζητηθεί και σε κάθε περίπτωση θα γίνει μια επιλογή υπόπτων με συνδυαστικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η μαυροφορεμένη λεπτή γυναίκα, μετρίου αναστήματος, που πραγματοποίησε την επίθεση, πέρα από την μάσκα και το σκουφί, να προσπάθησε αρκετά να αλλοιώσει χαρακτηριστικά της που θα την πρόδιδαν.

Όλα αυτά φανερώνουν ότι ναι μεν έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους οι Αρχές, όμως πλέον έχουν μία πολύ σαφέστερη εικόνα για την ζωή του θύματος, για γεγονότα, καταστάσεις και πρόσωπα κυρίως στην προσωπική της ζωή, που τους καθιστά αρκετά αισιόδοξους για την πορεία των ερευνών.

Διαβάστε περισσότερα