Επίδομα 600 ευρώ σε 170.000 επιστήμονες: Θα δοθεί με voucher και σε δύο δόσεις (video)

Σε 170.000 επιστήμονες απευθύνεται το επίδομα των 600 ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω κορονοϊού. Οι δικαιούχοι προέρχονται από τους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές). Με κοινή υπουργική απόφαση, το ποσό θα δοθεί μέσω ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ. ευρώ, «με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, το εν λόγω πρόγραμμα «αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο», το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται στα 600 ευρώ και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση κάθε διδακτικής ενότητας.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν επίσης την παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους το οποίο λήγει την 31 Ιουνίου 2020.

Στο μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή ανακοινώθηκε και η παράταση 75 ημερών στην προθεσμία λήξης των μεταχρονολογημένων επιταγών.

 

Πηγή: Επίδομα 600 ευρώ σε 170.000 επιστήμονες: Θα δοθεί με voucher και σε δύο δόσεις (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα