Εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα – Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, υπέβαλε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, ύστερα από τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας τον Μάρτιο του 2015 σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης και την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής – και στο πλαίσιο αυτό ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της τράπεζας και του ομίλου προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας. Ακολούθως, σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού της τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και η σύνθεση του πλέον έχει ως εξής: Πρόεδρος του δ.σ., είναι ο Κώστας Μιχαηλίδης (μη εκτελεστικό μέλος), αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Παύλος Μυλωνάς (εκτελεστικό μέλος που θα ασκεί και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι την τακτική γενική συνέλευση), αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ορίστηκε ο Δημήτριος Δημόπουλος, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη η Μαριάν Κλαντ, ο Κλωντ Πιρέ, ο Χάρης Μάκκας και ο Άντριου Μακ Ίνταϊρ, μη εκτελεστικό μέλος είναι η Εύα Σέντερμπαλκ, και εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η Παναγιώτα Ιπλιξιάν. Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών του ορίστηκε ο Παναγιώτης Δασμάνογλου, γενικός διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της τράπεζας και του ομίλου.

Ανακοίνωση του Τ.Χ.Σ.

To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρακολουθεί στενά τις διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 40,39% του μετοχικού της κεφαλαίου, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Το Ταμείο σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, το οποίο χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή