Εντοπίστηκε πλοίο με ύποπτο φορτίο ανοιχτά του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη

Φορτηγό πλοίο με εμπορευματοκιβώτια εντοπίστηκε ανοιχτά του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, το οποίο ακινητοποιήθηκε μετά από ρεσάλτο των λιμενικών και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», με 8μελές πλήρωμα αλλοδαπών ναυτικών, είχε θεωρηθεί ύποπτο για παράνομο φορτίο και για τον λόγο αυτό είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα, καθώς είχε εντοπιστεί να πλέει αρχικά στο Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια στη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης.

Το φορτηγό είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, φορτωμένο με εμπορεύματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και πυρίτιδα με τελικό προορισμό την Αιθιοπία. Ωστόσο, η διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ δεν του επιτράπηκε, λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα και να βρεθεί νότια της Κρήτης.

Το αίτημα που υπέβαλε ο καπετάνιος για να καταπλεύσει στους Καλούς Λιμένες δεν έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς τη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης. Ωστόσο, οι λιμενικές αρχές το είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου, κατελήφθη με ρεσάλτο των λιμενικών και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στον προβλήτα 5 του λιμανιού, όπου συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες των αρχών με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από τον Πειραιά που έφτασε στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρει, το φορτίο της πυρίτιδας που μεταφέρει είναι νόμιμο.

(cretapost.gr)

πηγή