Ενισχυμένος ο Γραμμένος από γενική συνέλευση της ΕΠΟ – Τι δήλωσε για την εθνική ομάδα

Ο Βαγγέλης Γραμμένος βγαίνει ενισχυμένος, παρά την ένταση και τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών, από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με βάση τις ψήφους για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. «Δεν με αγγίζουν οι κραυγές, θα γίνει αυτό που πρέπει στην Εθνική», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στη δευτερολογία του.

Ο διοικητικός απολογισμός της νυν διοίκησης, έλαβε 56 ψήφους (επί συνόλου 69) ανάμεσα στις οποίες ήταν και η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι οι φίλα προσκείμενες στην Ένωση Ενώσεις, πριν από μία εβδομάδα αποχώρησαν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανανέωση του συμβολαίου του Μέλο Περέϊρα.

Αντίθετα, «όχι» είπαν μόνο ο Ολυμπιακός, η ΕΠΣ Πειραιά, η ΑΕΛ, και οι ΕΠΣ Εύβοιας και Κέρκυρας. «Παρών» δήλωσε η Λακωνία ενώ υπήρχαν και επτά απουσίες από τον Άρη, τη Λαμία, τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό, τον Πανιώνιο και τις ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας.

Ο οικονομικός απολογισμός της ΕΠΟ ψηφίστηκε με 59 «ναι», 3 «όχι» κι ένα «παρών». Κατά ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και η ΕΠΣ Πειραιά, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ΕΠΣ Λασιθίου. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος καθώς και η ΕΠΣ Ηλείας.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Γραμμένος απάντησε στις ερωτήσεις και στην κριτική που δέχθηκε. «Υπάρχουν άναρθρες κραυγές για τις εντυπώσεις. Δεν με αγγίζουν καθόλου. Εγώ όταν μιλάω δεν υποκρίνομαι. Είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει», είπε.

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, ουσιαστικά υπερασπίστηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Έχει παίξει τέσσερις αγώνες (σ.σ. στα προκριματικά του Euro 2020), πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει άσχημα παιχνίδια; Για μια εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για τον τελικό του Κυπέλλου, παραδέχθηκε ότι «η εικόνα ήταν άσχημη έως τραγική. Έχει ξανασυμβεί. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση ήθελε τελικό με κόσμο και επιμέναμε. Θα μπορούσαμε όμως να πάρουμε την ευθύνη, όταν δεν μπορεί η Πολιτεία και η Αστυνομία να εγγυηθεί;».

Όσο για την παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης, υπογράμμισε: «Προτείνω σε όσους κάνουν κριτική να αναζητήσουν στο πρόσφατο παρελθόν τους λόγους για τους οποίους υπήρξε η ξένη παρέμβαση. Πηγαίνετε λίγο πίσω, μην ξεχνάτε τι έγινε στο παρελθόν και θα καταλάβετε».

Μετά την πρώτη ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ, όταν και μίλησε για πολλά θέματα και προβλήματα, ο λόγος πέρασε στους προέδρους των Ενώσεων. Στο βήμα για να κάνουν τις επισημάνσεις – παρατηρήσεις τους, αλλά και για να ασκήσουν την κριτική τους, ανέβηκαν οι Άγγελος Δανιήλ (Αχαΐα), Κώστας Σακελλάρης (Φθιώτιδα), Τάκης Καρράς (Λακωνία), Δημήτρης Γιαρένης (Ανατολική Αττική), Παναγιώτης Ποζίδης (Κέρκυρα), Θανάσης Τρομπούκης (Άρτα), Αγησίλαος Λουτσέτης (Λασίθι), Λεωνίδας Μαλιούφας (Ζάκυνθος), και Δημοσθένης Κουπτσίδης (Γρεβενών).

Οι ομιλητές εστίασαν, κυρίως, στο έργο της νυν διοίκησης, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την αγωνιστική παρουσία της Εθνικής ομάδας και το ζήτημα της έδρας της, τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τις επιχορηγήσεις στις Ενώσεις, το κόστος της μισθοδοσίας στην Ομοσπονδία, τη Γ΄ Εθνική κατηγορία, την αναδιάρθρωση και στους χειραγωγημένους αγώνες.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Διαβάστε περισσότερα