Εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην Κίνα το Σαββατοκύριακο – Θα μελετήσουν από πού προήλθε ο κορονοϊός

Εμπειρογνώμονες του Οργανισμού θα μεταβούν στην Κίνα το Σαββατοκύριακο για την προετοιμασία μιας μελέτης για την προέλευση του κορονοϊού και τον τρόπο με τον οποίο μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου.

«Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε είναι ξεκάθαρα εκεί όπου η ασθένεια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο και εκεί όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες συγκεντρώσεις άτυπης πνευμονίας, στην Ουχάν», ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Δεν φτάσαμε στην κορύφωση, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση της πανδημίας, επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμερα, προειδοποιώντας ότι η επιδημία «επιταχύνεται» προκαλώντας 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχθηκε πως «προκύπτουν αποδείξεις» σχετικά με τη διασπορά μέσω του αέρα του νέου κορονοϊού, αφότου ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος.

Διαβάστε περισσότερα