Ελεύθερες οι δύο Ελληνοκύπριες που συνελήφθησαν στα Κατεχόμενα

δύο Ελληνοκύπριες, μητέρα και κόρη, οι οποίες συνελήφθησαν την Κυριακή (15/09) στα Κατεχόμενα και στην περιοχή Μόρφου, την ώρα που… φωτογράφιζαν το σπίτι τους οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (16/09) ενώπιον ψευδοδικαστηρίου.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», οι δύο γυναίκες αφέθηκαν τελικά ελεύθερες από τις κατοχικές δυνάμεις, αφότου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση στρατιωτικής περιοχής». Η ψευδοαστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE ο Δήμαρχος Μόρφου, οι δύο γυναίκες επέστρεψαν πίσω στις ελεύθερες περιοχές και είναι καλά στην υγεία τους. Πρόσθεσε πάντως πως εντός της εβδομάδας θα συνέλθει το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ως προς το τι να συμβουλεύουν τους δημότες τους, δηλαδή εάν θα μεταβαίνουν ή όχι στην κατεχόμενη Μόρφου.

Υπενθυμίζεται ότι η 52χρονη με την 20χρονη κόρη της, ενώ λάμβαναν μέρος σε οργανωμένη εκδρομή στον Πύργο, στην επιστροφή – μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη – ζήτησαν να σταματήσουν στη Μόρφου, ώστε να δουν το κατεχόμενο σπίτι τους.

Μόλις τις αντιλήφθηκαν οι «αρχές» του ψευδοκράτους γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (15/09), τις σταμάτησαν και τις συνέλαβαν με την πρόφαση ότι φωτογραφίζουν απαγορευμένη περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο τουρκοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Στο συγκεκριμένο σπίτι φέρεται να διαμένει παράνομα υψηλόβαθμο στέλεχος του κατοχικού στρατού. Για το συμβάν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και προέβη σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωση των δύο γυναικών.

Πηγή, φωτογραφία: philenews

Διαβάστε περισσότερα