Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis – Κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από τις 19:20 το απόγευμα της Τετάρτης (12/08), το «Oruc Reis». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείπονται, όμως, 22 ναυτικά μίλια για να εξέλθει και από το όριο που έχει τεθεί από την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία. Φέρεται να κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ…

Με βάση την πορεία που έχει, τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνεχίζει να κινείται ανατολικά – βορειοανατολικά, όπως φαίνεται και στον χάρτη της ιστοσελίδας «MarineTraffic». Φέρεται να έχει ποντισμένα τα καλώδια του, κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων. Συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο. Την πορεία του «Oruc Reis» παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Κυριακής (09/08) το θερμόμετρο στο Αιγαίο έχει χτυπήσει «κόκκινο» μετά την απόφαση της Τουρκίας να βγάλει το «Oruc Reis» για «έρευνες» σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, και παρά το γεγονός ότι το ερευνητικό σκάφος φαίνεται να απομακρύνεται από την περιοχή που δέσμευσε η Άγκυρα με NAVTEX.

Το απόγευμα της Τετάρτης (12/08) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να απευθύνει διάγγελμα προς τους έλληνες πολίτες για την τουρκική προκλητικότητα.  

Διαβάστε περισσότερα