Εκπαιδευτικοί δέχονται απειλές στο Α’ ΓΕΛ Γέρακα μετά την αποβολή μαθητών – Ακροδεξιά δράση στο σχολείο

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες ότι οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Γέρακα δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με την αποβολή μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή», προχώρησε ο διευθυντής του σχολείου.

«Δεχόμαστε πλήθος τηλεφωνημάτων, κάποια από αυτά έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, απαντάμε με υπομονή και βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν υβριστικό περιεχόμενο και προεκτάσεις απειλητικού χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο διευθυντής απέδωσε το γεγονός ότι υπάρχει παραπληροφόρηση από κάποιους κύκλους που, όπως είπε, «κόπτονται τελευταία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Επανέλαβε, δε, ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για διήμερη αποβολή των μαθητών διευκρινίζοντας ότι αυτό έγινε για παραβίαση των κανονισμών, επειδή οι μαθητές δεν συμμετείχαν στην παρέλαση με το σχολείο τους.

Ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής υπέρ των καθηγητών

Μάλιστα, ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στην οποία αναφέρει ότι «η ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση και οι υποκριτικές κραυγές εναντίον του σχολείου, προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά τηλεθέασης έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά και των ανήλικων μαθητών από εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους με τη ΧΑ να κάνει επερώτηση στη Βουλή. Η στάση αυτή συνοδεύεται από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στους εκπαιδευτικούς και αναγραφή δήθεν ‘πατριωτικών’ συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε ομάδα εξωσχολικών φωνάζοντας συνθήματα, σκορπίζοντας υλικό με απειλητικές αναφορές για τους εκπαιδευτικούς».

Ακροδεξιές οργανώσεις στο σχολείο

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος, σε πεδίο δράσης ακροδεξιών ομάδων έχει μετατραπεί το 1ο Ενιαίο Λύκειο Γέρακα τις τελευταίες ημέρες μετά την κατάληψη που έκανε ομάδα μαθητών αντιδρώντας στην απόφαση του διευθυντή να αποβάλει τους μαθητές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση) παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των μαθητών, ζωγράφισαν φασιστικά σύμβολα στον τοίχο του σχολείου και μοίρασαν φειγ βολάν τα οποία έγραφαν «Οι αποβολές είναι τρομοκρατία, το αίμα μας θα δώσουμε για την Μακεδονία» χαιρετίζοντας την πρώτη «εθνικιστική κατάληψη όπως την αποκαλούν στην ιστοσελίδα τους», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Φωτογραφία: Ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα