ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ για τα ημερολόγια που αναγράφουν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ και «Β. Κύπρο» τα Κατεχόμενα

Διενέργεια διοικητικής έρευνας διέταξε η ΕΛΑΣ έπειτα από τη διαπίστωση ότι στα ημερολόγια του της αστυνομίας για το 2019 έχει εκτυπωθεί ένας χάρτης που έχει… αρκετά λάθη.

Τα ημερολόγια, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, έχουν δύο σοβαρά λάθη. Πρωτίστως αναφέρουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» ενώ τα Κατεχόμενα ονομάζονται «Β. Κύπρος».

«Σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ενημερώνει δε, πως ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό, την εκτύπωση της ατζέντας – ημερολογίου, είχε αναλάβει εφέτος ιδιωτική εταιρεία, μετά την πτώχευση άλλης εταιρείας που είχε το έργο μέχρι πέρυσι.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες».

Διαβάστε περισσότερα