Δραματική πτώση της τουρκικής λίρας – Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η εκστρατεία του «κρεμασμένου ψωμιού» (video)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εκστρατεία του «κρεμασμένου ψωμιού», οι κρεμασμένες δηλαδή σακούλες με ψωμί για τους απόρους έξω από φούρνους, που εμπνεύστηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πολιτικοί και πολίτες εγκαλούν τον πρόεδρο Ερντογάν και τον κυβερνητικό του εταίρο για αποτυχημένη οικονομική πολιτική αλλά και για υποκρισία, την ίδια στιγμή που η λίρα σημειώνει δραματική πτώση.

«Είμαστε στον 21ο αιώνα. Κι αυτό που έχουν να μας προτείνουν είναι δωρεάν ψωμί», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται η τουρκική οικονομία καθώς εκτός από τη δραματική πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου, σημειώνεται εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, αδυναμία των επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, που καταγγέλλουν ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα