Δολοφονία Δουρουντάκη: Μετανιωμένος εμφανίζεται ο ένας αδερφός – Ο μοιραίος καυγάς

  • Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος
  • Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια
  • Αλλεπάλληλα είναι τα σοκ για την οικογένεια του θύματος. Ο πόνος και η οργή κυριαρχούν

Συντετριμμένος εμφανίζεται τώρα ο 44χρονος που προφυλακίστηκε για την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη.

Αναλυτικότερα, ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα εκείνη η ζωή του άλλαξε δραματικά και ότι κατέρρευσε ψυχολογικά. Μάλιστα λόγω του τεράστιου βάρους που κουβαλούσε στράφηκε στην Εκκλησία, ώστε να μπορέσει να βρει το σθένος και την δύναμη να πει την αλήθεια.

Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον 70χρονο για να μην τον πυροβολήσει εκείνος καθώς πήγε στο εργοτάξιο τους οπλισμένος. Μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα πιστόλι, το οποίο θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για τον αδερφό του είπε ότι δεν ήξερε τίποτα αν και η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ότι μετά την ανθρωποκτονία υπήρχε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ωστόσο οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους δεν προκύπτει η εμπλοκή του 39χρονου στην ανθρωποκτονία και έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο μοιραίος καυγάς

Ο ένας εκ των δύο αδελφών, 44 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παντελή Δουρουντάκη μετά από επεισόδιο σε χώρο ιδιοκτησίας του στην περιοχή των Σφακίων. Ισχυρίστηκε ότι ο 70χρονος πήγε στο λατομείο των δύο αδελφών και τον απείλησε. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το θύμα είχε προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος τους σε υπηρεσίες των Χανίων. Μετά από διαπληκτισμό, ο μεγαλύτερος αδελφός φέρεται να σκότωσε τον ηλικιωμένο. Στη συνέχεια και θέλοντας να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, φόρτωσε το αυτοκίνητο τού ηλικιωμένου μαζί με το πτώμα σε φορτηγό με μπάζα και τα μετέφερε σε μάντρα στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αλικιανού.

Αλλεπάλληλα είναι τα σοκ για την οικογένεια του θύματος. Ο πόνος και η οργή κυριαρχούν.

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το Cretalive, η Αστυνομία είχε ερευνήσει από τις πρώτες ημέρες το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, όμως οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες μόλις για …ένα μέτρο. Ήξεραν ότι η λύση του μυστηρίου κρυβόταν στην περιοχή του Αλικιανού.

Καταλυτικό στοιχείο για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο εργοτάξιο παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος. Το κλιμάκιο της σήμανσης τις εντόπισε και όταν πλέον ταυτοποιήθηκαν, εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Αλεξάνδρα Σπανάκη, Νίκος Κοτζαμπασάκης και Γιώργος Φραντζεσκάκης δεν θέλησαν προβούν σε δηλώσεις, σεβόμενοι, όπως είπαν, την οικογένεια του θύματος. Έκαναν ωστόσο λόγο για τραγωδίες που βιώνουν και οι δύο οικογένειες και αυτή του θύματος και αυτή του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Για μία φρικιαστική υπόθεση που δεν έχει προηγούμενο έκανε λόγο ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Γιώργος Περάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

Πληροφορίες: cretalive.gr, neakriti.gr

πηγή