Διαψεύδουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα περί μεταφοράς αρμάτων μάχης στον Έβρο (video)

Κατηγορηματικά διαψεύδεται το δημοσίευμα της ιστοσελίδας haberler.com που είδε το απόγευμα του Σαββάτου το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία μεταφέρει στον Έβρο 40 τανκ.

Η Hurriyet, επικαλούμενη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση ότι «σε κάποια διαδικτυακά site μεταδόθηκε η είδηση ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν στα σύνορα με την Ελλάδα τανκ.

Οι σχετικές πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες του δεύτερου σώματος στρατού στην πόλη Μαλάτεια.

Στα σύνορα με την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, η haberler.com είναι μια ιστοσελίδα που αρέσκεται να δημιουργεί κλίμα, ειδικά όταν πρόκειται για ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Νωρίτερα σήμερα, έγραφε ότι η Τουρκία μεταφέρει με νταλίκες 40 τανκς από τα σύνορά της με τη Συρία στον Έβρο.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», τονιζόταν στο άρθρο όπου ο συντάκτης ανέφερε επίσης:

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ».

Υπήρχε μάλιστα και βίντεο που απεικόνιζε τη μεταφορά των τανκς, ωστόσο όπως αποδεικνύεται ο προορισμός τους δεν είναι ο Έβρος.

Ο Ερντογάν απειλεί ανοικτά την Ελλάδα με πόλεμο: Είτε θα καταλάβουν πολιτικά, είτε στο πεδίο μάχης

Κάθε μέρα που περνά, οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται όλο και πιο ακραίες και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια διαλόγου, όπως υποτίθεται ότι η Τουρκία επιθυμεί να συμβεί για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και σίγουρα, δεν βρίσκουν καμία εφαρμογή στις επιταγές της ΕΕ που την περασμένη εβδομάδα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυραδίνοντας περιθώριο ενός μήνα για να αλλάξει άρδην τακτική.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεν ανοικτός για διάλογο, αλλά στη συνέχεια ανέφερε:

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Συμπλήρωσε, δε, με νόημα ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και ότι δεν τους φοβίζει η σύγκρουση.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ερντογάν είχε προβεί σε νέες προκλήσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Διαβάστε περισσότερα