Διασωληνωμένος στην εντατική ο Δημήτρης Χριστόφιας

Αναγκαία κρίθηκε από τους γιατρούς η διασωλήνωση του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», οι γιατροί έκριναν αναγκαία την διασωλήνωση του, όχι λόγω επιδείνωσης της κατάστασης του κ. Χριστόφια, αλλά για να υποστηριχθεί η αναπνοή του, ούτως ώστε αύριο να μπορέσει να λάβει τροφή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο το πρωί θα γίνει νέο ιατροσυμβούλιο για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα. Στο ιατροσυμβούλιο θα συμμετέχουν ο ειδικός ενταντικολόγος-λοιμωξολόγος από το Ισραήλ και οι θεράποντες ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο ισραηλινός λοιμωξιολόγος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γύρω στις 18:00 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, όπου τον υποδέχθηκαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, η σύζυγος του κ. Χριστόφια, Έρση, και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Τον τέως πρόεδρο επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Ιωάννου έγραψε: «Επισκέφθηκα πριν από λίγο τον πρώην ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια στο ΓΝΛ. Ευχήθηκα περαστικά και ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους ιατρούς. Για ό,τι νεότερο το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση».

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από χθες, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του, αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον κ. Χριστόφια.

Σημειώνεται ότι με ενέργειες της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, μετακαλείται Ιατρός Λοιμοξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος, σε συνεργασία με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

(politis.com.cy)

Διαβάστε περισσότερα