Διαβεβαιώσεις Τζόνσον: Δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση στην κρίση του Brexit

Την πεποίθηση ότι η Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου όπως είναι προγραμματισμένο, εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, μιλώντας  στο BBC πριν την ψηφοφορία του Σαββάτου στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας με την ΕΕ. «Δεν υπάρχει καλύτερη έκβαση από αυτήν που θα υποστηρίξω αύριο» είπε ο Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε «καλώ όλους να φανταστούν αύριο το βράδυ ότι τα ρυθμίσαμε όλα αυτά και σεβαστήκαμε τη βούληση των πολιτών, θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά».

Αργότερα σε δηλώσεις του στο δίκτυο ITV, ο Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές «να σκεφτούν έναν κόσμο όπου το εμπόδιο του Brexit, το οποίο έχει παραλύσει την πολιτική ζωή εδώ και τρία χρόνια  θα έχει ξεπεραστεί» και εκτίμησε ότι η χώρα θα ανασάνει με ανακούφιση.

Να σημειωθεί πάντως πως τρεις μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία με τη δέσμευση να υλοποιήσει το Brexit πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον απέσπασε μια συμφωνία ενώ οι διαπραγματεύσεις έδειχναν να βρίσκονται σε τέλμα. «Αυτοί που δεν πήραν στα σοβαρά τον Μπόρις Τζόνσον, έσφαλαν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πηγή: Διαβεβαιώσεις Τζόνσον: Δεν υπήρχε καλύτερη έκβαση στην κρίση του Brexitaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα