Δημοτικός υπάλληλος έπαθε έμφραγμα την ώρα του ρεπορτάζ από το OPEN TV (video)

Κατά την διάρκεια θέματος του «OPEN TV», με δημοσιογράφο του καναλιού να κάνει ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα ύπαρξης απινιδωτών, μετά την τραγωδία στη Σάμο με το θάνατο του 19χρονου, την ώρα που έπαιζε μπάσκετ, 54χρονος δημοτικός υπάλληλος έπαθε έμφραγμα και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές διασώστες.

Το «OPEN TV» είχε ως στόχο να αναδείξει τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό υλικό και την ώρα του ρεπορτάζ ένας υπάλληλος του Δήμου Βόλβης έχασε τις αισθήσεις του εν ώρα εργασίας.

Ο 54χρονος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές διασώστες, οι οποίοι με τις κατάλληλες ενέργειες τον επανάφεραν με την χρήση απινιδωτή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η περιπέτεια του δημοτικού υπαλλήλου είχε και… συνέχεια. Συγκεκριμένα, στις 12.56, μπροστά στην κάμερα του «OPEN TV», ο διασώστης κάλεσε το ΕΚΑΒ αλλά εκείνη τη στιγμή το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό με αποτέλεσμα να ζητηθεί βοήθεια από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά.

Μετά από σχεδόν μία ώρα το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 54χρονο ο οποίος σώθηκε από τους εθελοντές διασώστες οι οποίοι είχαν τόσο την απαραίτητη εκπαίδευση αλλά και τον απινιδωτή που ήταν σωτήριος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγές: ethnos.gr, OPEN TV

Διαβάστε περισσότερα