Δεύτεροι Ευρωπαϊκοί αγώνες – Ποδηλασία: «Χρυσός» ο Βολικάκης

Θρίαμβος και χρυσό μετάλλιο για τον Χρήστο Βολικάκη, στο αγώνισμα σκρατς της ποδηλασίας στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Ο 31χρονος πρωταθλητής κατάφερε, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που διήρκεσε συνολικά 17 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα στις 60 στροφές του στη πίστα, να κερδίσει στο φινάλε κυριολεκτικά με διαφορά μισής ρόδας, τον Πολωνό Καζιμιετς Προκόπιτσιν.

«Είναι φοβερό το συναίσθημα της νίκης. Στους τελευταίους αγώνες μου κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά στην ποδηλασία παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Ήρθα στο Μινσκ, πίστεψα στον εαυτό μου και ήρθε το χρυσό μετάλλιο. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, λίγο πριν τον αγώνα, αλλά αγχώθηκα και λίγο. Είδα Έλληνες στην κερκίδα και πήρα τρομερό κουράγιο στη διάρκεια της κούρσας», είπε ο έλληνας πρωταθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Βόλου.

O Βολικάκης, ο οποίος αγωνίζεται αύριο στην κούρσα πόντων, χάρισε στην Ελλάδα (βρίσκεται στη 17η θέση του πίνακα μεταλλίων) το έβδομο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου πραγματοποίησε το μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που επέστρεψε σήμερα από τη Λοζάνη, όπου εκλέχθηκε νέο μέλος της. Ήταν η πρώτη του απονομή ως μέλος της ΔΟΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα