«Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνάντησης με Τσίπρα», τονίζει ο Ζάεφ

Αρνητικά απάντησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα το αμέσως προσεχές διάστημα, σημειώνοντας πως δεν σημειώθηκε αρκετή πρόοδος στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών στην Αχρίδα, ώστε να περάσει η διαβούλευση σε επίπεδο πρωθυπουργών.

«Οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν επέφεραν σημαντική πρόοδο, συνεπώς, δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο MIA.

Πάντως, η διατύπωση του σκοπιανού πρωθυπουργού έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε πει πως πιθανή είδηση για συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα  θα ήταν ενδεικτικό ότι «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν αν φθάσουμε σε λύση».

Ωστόσο, υποστήριξε πως πιθανότατα το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν τετ-α-τετ με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις.

Όσον αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του για το ότι η ΠΓΔΜ δεν αποδέχεται ονομασία erga omnes (για το εξωτερικό και το εσωτερικό) αλλά και τροποποίηση του Συντάγματος, σχολίασε ότι οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες, σημειώνοντας πως υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: MIA

πηγή