«Δεν αναμένεται συμφωνία για το μεταναστευτικό αυτή την εβδομάδα», τόνισε η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες, τόνισε πως δεν αναμένεται συμφωνία για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει διμερείς συμφωνίες.

«Δεν θα υπάρξει λύση για ολόκληρο το πακέτο για το άσυλο, δηλαδή και για τις επτά οδηγίες, ως την Παρασκευή», σημείωσε η Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σάντσες, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εργαστούν πάνω σε δύο οδηγίες.

«Γι’ αυτόν τον λόγο μίλησα για συνεργασία με χώρες που δείχνουν προθυμία όσον αφορά όλες τις διαστάσεις της μεταναστευτικής πολιτικής – ο ισπανός πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική διάσταση και εγώ μίλησα για την εσωτερική διάσταση και σε αυτό το πνεύμα θα έχουμε περαιτέρω συνομιλίες τις ερχόμενες ημέρες», σημείωσε επίσης.

Ο Σάντσες δήλωσε από την πλευρά του ότι το θέμα της μετανάστευσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον μέσω μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης και ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστούν το βάρος μεταξύ τους.

Ο Σάντσες δεσμεύτηκε επίσης έχοντας δίπλα του την καγκελάριο να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία για την εξεύρεση κοινών λύσεων όσον αφορά τη μετανάστευση.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι θα επιδιώξει απευθείας συμφωνίες με μεμονωμένα κράτη της ΕΕ πάνω στο ζήτημα αυτό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

πηγή