Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στο Καμερούν (video)

Τουλάχιστον 42 είναι οι νεκροί από την κατολίσθηση του εδάφους που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας (28/10) προς την Τρίτη (29/10) στο Μπαφουσάμ, στο δυτικό Καμερούν, καταπλακώνοντας δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Η τραγωδία σημειώθηκε σε μια συνοικία της πόλης αυτής, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Γιαουντέ. Η πλαγιά ενός λόφου, στον οποίο είχαν χτιστεί αυθαίρετα χαμόσπιτα, κατέρρευσε εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχιζόταν επί δύο ημέρες στην περιοχή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Τα σπίτια που κατέρρευσαν είχαν χτιστεί στην πλαγιά του λόφου, σε μια επικίνδυνη ζώνη», είπε. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Φοβόμαστε ότι υπάρχουν και άλλοι», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, μεταξύ των θυμάτων ήταν και τέσσερις έγκυες γυναίκες. Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σπίτια, χτισμένα από λάσπη και λαμαρίνες, στην πλαγιά ή στη βάση του λόφου. Άνδρες με κράνη ασφαλείας και φτυάρια στα χέρια ψάχνουν στην πηχτή λάσπη.

Ο πρόεδρος του Καμερούν Πολ Μπιγιά συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων με ένα μήνυμα που μεταδόθηκε το βράδυ από την τηλεόραση.

Rescue workers search through the rubble following a landslide in Bafoussam Cameroon, Tuesday, Oct. 29, 2019. Cameroon on Monday deployed rescue workers and its military to search the wreckage of houses hit by a landslide that killed more than a dozen people overnight in the western village of Bamoungoum, near the regional capital Bafoussam. (AP Photo/Leclerc Tsakem)

(πληροφορίες από ant1news.gr)

Πηγή: Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στο Καμερούν (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα