Δείχνει τα «δόντια» του ο Οκτώβριος – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (video)

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή,  με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει δραστική μεταβολή το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόγνωση του meteo για τον καιρό, σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Χάρτης για τη μεταβολή του καιρού – Τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής:

Σύμφωνα με το meteo, την Πέμπτη αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί καθώς τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν και στη Δυτική Μακεδονία.

Μέχρι το βράδυ από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Το meteo επισημαίνει ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).

Διαβάστε περισσότερα