Δίνεται νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

  • Παράταση μίας μέρας δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • Σχεδόν 150.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει τη δήλωση τους ακόμα
  • Παραμένει η απόφαση για «τσουχτερά» πρόστιμα

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όμως μόνο για μία μέρα.

Έτσι νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η Τρίτη 30 Ιουλίου. 

H παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει συμφόρηση στο Taxisnet, καθώς περίπου 150.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμη κατατεθεί.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 6,1 εκατομμύρια δηλώσεις, σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων, ενώ έχουν προκύψει μέχρι στιγμής 8,3 εκατομμύρια εκκαθαριστικά σημειώματα. Από τις 6,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη εκκαθαριστεί προκύπτει ότι ένας στους τρεις (34,1%) φορολογουμένους πληρώνει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2018, σχεδόν 1.085 ευρώ κατά μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • 500 ευρώ θα καταβάλουν τα νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.
  • 250 ευρώ θα πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 100 ευρώ θα καταβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία, ήτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα