Δέκα «ιδιαίτερες» διασκευές από το Nevermind των Nirvana που γίνεται σήμερα 27 χρόνων (video)

Η γενιά των 90s έχει σημαδευτεί από κάποια συγκροτήματα, όπως συμβαίνει με κάθε γενιά που βρίσκει τους δικούς της αποστόλους για να νιώσει, να εκφραστεί, να φτιάξει το soundtrack της ζωής της και εν τέλει να σωθεί.

Ένα από τα αυτά τα συγκροτήματα που έγραψαν μια μικρή μεγάλη ιστορία στα χρόνια των μικρών και μεγάλων σχολείων της ζωής μας ήταν οι Nirvana. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αντίκτυπο που είχε στα ροκ βράδια μας το δεύτερο άλμπουμ τους Nevermind.

Με το “Smells Like Teen Spirit” που ακούγεται από τότε σταθερά σε ραδιόφωνα, ροκ μαγαζιά, πάρτι και μαζώξεις κάθε τύπου, έχουμε χτυπηθεί μέχρι τελικής πτώσης τα τελευταία… 27 χρόνια.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το τραγούδι από το άλμπουμ που κατάφερε να κατεβάσει τότε από την κορυφή του Billboard 200 τον βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον με το “Dangerous”. Ο σούπερ δίσκος είχε και άλλα διαμάντια όπως τα “ Come as You Are”, “Lithium” και “In Bloom».

Οι πωλήσεις παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας αυτόν τον διαμαντένιο δίσκο να γίνει ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών σύμφωνα με τους γκουρού του είδους, όπως είναι το Rolling Stone και το Time.

Ο μας-άφησες-νωρίς Kurt Cobain προσπάθησε και κατάφερε στα λίγα χρόνια του να δημιουργήσει μουσική έξω από το grunge του Σιάτλ και να κάνει το εναλλακτικό ροκ πιο γνώριμο και «φιλικό» προς το ευρύ κοινό.

Εμείς, γιορτάζοντας τα 27 χρόνια από την κυκλοφορία του, επιλέξαμε κάποιες λιγότερο γνωστές διασκευές από τραγούδια του άλμπουμ που όλοι οι ροκάδες -και όχι μόνο- θα ήθελαν να είχαν βγάλει. Κάποιες ακούγονται σε συναυλίες ενώ κάποιες έχουν μπει και μέσα στο στούντιο.

Για φωτογραφία, βάλαμε το μωρό που μεγάλωσε σε μια επετειακή φωτογράφιση που είχε γίνει για τα 25 χρόνια της κυκλοφορίας του άλμπουμ. Προσέξτε το τατουάζ στο στήθος του…

Στούντιο
Patti Smith – Smells Like Teen Spirit

 

Hooverphonic – In Bloom

 

Stereophonics – Something in the Way

 

Animal Collective – On a Plain

 

Maps & Atlases – Drain You

 

Titus Andronicus – Breed

 

Ζωντανές εμφανίσεις

Caetano Veloso – Come As You Are

 

Muse – Lithium

 

Tori Amos – Smells Like Teen Spirit

 

…και μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του Smells Like Teen Spirit
Kathleen Hanna – Smells Like Teen Spirit

Διαβάστε περισσότερα