Γλίτωσε με πρόστιμο ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Με πρόστιμο και όχι αποκλεισμό της έδρας του, με βάση τον κίνδυνο που υπήρχε από το κατηγορητήριο (φέρεται να υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού), τιμωρήθηκε τελικά ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια των οπαδών του με την αστυνομία έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τα έριξαν στην αστυνομία οι «ερυθρόλευκοι»…

Οι Πειραιώτες στη διάρκεια της απολογίας τους απλό την πειθαρχική επιτροπή της Super League επέρριψαν τις ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμει+ς. Τελικά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, όπως απεφάνθη το αρμόδιο όργανο.

Αναλυτικά η απόφαση: «Χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ. Απαλλάσσει την εγκαλουμένη ως προς την αποδιδόμενη σε αυτήν, με την υπ’ αριθ, πρωτ. 991/9-1-2020 πειθαρχική δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση».

Τι υποστήριξαν οι «ερυθρόλευκοι»

Εκείνο στο οποίο στάθηκε ο δικηγόρος των Πειραιωτών, Γιάννης Χατζησαββάογλου, είναι ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σημειώνοντας πως έλαβαν χώρα μεταξύ των δύο πάρκινγκ του φαληρικού γηπέδου.

Παράλληλα κατέθεσε ένσταση «άκυρης κλήσης» για τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, καθώς η κλήση «δεν είχε τα σωστά αναγνωστέα έγγραφα».

Ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, ο οποίος ανέφερε ότι: «Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λόγω λανθασμένου χειρισμού της αστυνομίας. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει πρώτα η αποστολή του Παναθηναϊκού στις 17:45 και μετά από περίπου 10 λεπτά εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν έγινε όμως αυτό, αλλά το αντίθετο.

Έξω από το γήπεδο είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν 200 φίλαθλοί μας που θα εμψύχωναν την αποστολή. Η αστυνομία ωστόσο δεν επέτρεψε να πλησιάσουν στην είσοδο του σταδίου και τότε δημιουργήθηκε η ένταση που κράτησε για 5-6 λεπτά. Ήταν λάθος της αστυνομίας, δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχε συμβεί τίποτα».

Μετά τη δίωξη του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος συμπεριέλαβε και το άρθρο 15 4β, ο Ολυμπιακός κινδύνευε με ποινή αποκλεισμού της έδρας του από 2 ως 4 αγωνιστικές, αλλά και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο (50.000-200.000 ευρώ). Τελικά, όπως είπαμε, τιμωρήθηκε, τελικά, με πρόστιμο.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Γλίτωσε με πρόστιμο ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ντέρμπιaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα