Γιάννης Σπανός: Το πρόβλημα υγείας που παραλίγο να του στοιχίσει την καριέρα του

Θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η ξαφνική είδηση του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ο Γιάννης Σπανός, είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει στους μυς και τα νεύρα των χεριών του και παραλίγο να του στοιχίσει την καριέρα του.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Αντιμετωπίσατε ένα θέμα με τα χέρια σας.

Γιάννης Σπανός: «Λόγω ανωριμότητας! Κανονικά, έπρεπε να προχωράω αργά, να δυναμώνω, να έχω υπομονή μέχρι να φτάσω να παίζω δύσκολα πράγματα. Ένα μεσημέρι, ενώ ήμουν στη μέση τάξη του ωδείου, προσπαθούσα να παίξω κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκι από παρτιτούρα. Ήμουν πολύ ατίθασος, αλλά δεν το μετανιώνω κιόλας. Θα ήθελα, βέβαια, να συνεχίσω, να γίνω πιανίστας κλασικός.»

Αλλού σας πήγε, όμως!

Γιάννης Σπανός: «Ο πατέρας μου, ως οδοντίατρος, περίμενε κάτι από μένα. Όμως, ήθελα να του αποδείξω, προτού ακόμη τελειώσω το Γυμνάσιο, ότι μπορούσα να βγάλω λεφτά από το πιάνο. Βρήκα μια θέση, έπαιζα με τις ώρες στη σχολή χορού της Ηρώς Σισμάνη -ακόμη τη θυμάμαι αυτή την κυρία- για να χορεύουν οι μέλλουσες μπαλαρίνες. Αυτό ήταν «αντιπιανιστικό»! Τα χέρια μου ήταν ανώριμα και εμφανίστηκε πρόβλημα στους μυς και στα νεύρα. Ο γιατρός είπε πως, αν δεν σταματούσα, θα πάθαινα αγκύλωση. Είναι κάποια λάθη που έχω κάνει και τα μετανιώνω τώρα, αλλά να σου πω κάτι, έγινε!».

Πηγή: Γιάννης Σπανός: Το πρόβλημα υγείας που παραλίγο να του στοιχίσει την καριέρα τουaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα